Odprtje razstave Čar lesa

Spoštovani člani,

Tudi v letošnjem letu je naše društvo soorganizator prireditve ČAR LESA v Cankarjevem domu. Vabim vas, da se udeležite številnih dogodkov, ki bodo potekale v okviru prireditve.

Vljudno vabljeni na odprtje razstave Čar lesa v Cankarjev dom v ponedeljek, 9. maja 2016, ob 12 uri. Razstavo bo odprl gospod Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. Razstava bo v Cankarjevem domu potekala od 9. do 15. maja.

V okviru razstave bo v  sredo, 11. maja, od 10 do 13 ure potekala informativna delavnica »Izdelek se predstavi«. Razstavljavci bodo obiskovalcem (srednješolcem) predstavili razstavljen izdelek od zasnove, izdelave do prodaje oz. trženja.

V četrtek, 12. maja 2016, od 11 do 14 ure bo v  Kosovelovi dvorani CD potekal posvet z naslovom Les v urbanem okolju. Več o posvetu si lahko ogledate na priloženem vabilu ali na spletni strani http://www.carlesa.si/.

V četrtek, 12. maja bo v sodelovanju s Čarom lesa 2016 od 8. do 10.45 ure v Kosovelovi dvorani CD potekalo tudi 7. Tradicionalno znanstveno srečanje GOZD in LES z naslovom: “GOZD in LES: Ideja, inovacija in invencija”. Program posveta najdete v prilogi.

Programske aktivnosti za različne skupine prireditve Čar lesa 2016  sofinancirajo:

  • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
  • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije – Direktorat za lesarstvo in
  • SPIRIT Slovenija, javna agencija