Gospodarsko arhitekturni forum – Leseni interjerji

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija vabita v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji na Gospodarsko arhitekturni forum na temo Leseni interierji.

KDAJ: 17. oktober 2018, ob 17.00

 KJE: Mesto oblikovanja Slovenije, Dunajska cesta 123, 1000 Ljubljana

Oblikovanje interierja predstavlja eno najbolj intimnih povezav med prostorom in človeškim telesom.  Z velikim vplivom na naše dobro počutje skozi organizacijski, materialen, vizualen in duhovni učinek notranjih prostorov in pohištva, se les ponuja kot eden najbolj vsestranskih, naravnih in obnovljivih materialov.

Na gospodarskem arhitekturnem forumu: Leseni in interierji  bodo priznani evropski arhitekti prikazali inovativno uporabo lesa v notranjem oblikovanju. Četudi živimo v globalnem svetu,  se lokalne tradicije in kultura bivanja vseeno neizbežno vpisujejo v arhitekturna dela. Bodisi skozi raziskavo tradicionalnih lokalnih vzorcev in gradbene obrti ali pa tradicija gradnje v lesu dopušča integralni pristop kjer se zabriše meja med arhitekturo in notranjim oblikovanjem. Ustaljeni vzorci kako uporabljamo sobe bodo postavljeni pod drobnogled, les kot konstrukcijski material bo priveden do svoje skrajne meje. Ne nazadnje pa nam bodo arhitekti pokazali kako pazljivo uravnovesiti obstoječo arhitekturno lupino z novim notranjim oblikovanjem, kjer se doseže zaželena pozitivna atmosfera prostora.

Več o programu in prijava: http://zavodbig.com/gospodarsko-arhitekturni-forum-leseni-interierji/