Forum: Bivanje z lesom »SloWOODlife«

Vljudno vabljeni na Forum o gradnji z lesom, ki bo letos potekal 4. oktobra v Škocjanskem zatoku, Koper.  Tematika letošnje konference bo BIOFILIČNA ARHITEKTURA IN DIZAJN. 

BIOFILIJA- odnos med naravo in uporabniki – informacije o zagotavljanju pozitivnih učinkov ARHITEKTURE IZ LESA in LESENEGA DIZAJNA na zdravje uporabnikov in občutek povezanosti z okoljem.

Več informacij o dogodku na https://www.slowoodlife.si/ 

 


FORUM BIVANJE Z LESOM 2017

Forum BIVANJE Z LESOM »SloWOODlife«, ki je že tretje leto namenjen prepoznavanju in promociji lesa kot gradbenega materiala in dizajnerskega materiala, se je pričel z ogledom razstave v lesenem prizidku Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete UL. Nadaljeval pa v Ravnah na Koroškem, v hotelu Punkl , kjer so s predavanji in pogovori sodelovali priznani strokovnjaki različnih področjih, med njimi tudi prof. dr. Miha Humar, dekan Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in profesor na Oddelku za lesarstvu Biotehniške fakultete, ki je izpostavil: »Med izzivi lesne gradnje je tudi estetski vidik. Les zaradi delovanja vlage in UV-žarkov sčasoma spremeni barvo, posivi. To ne vpliva na funkcionalno vrednost konstrukcije.« Strokovnjaki na forumu so bili enotni, da je lesna gradnja s propadom velikih gradbenih podjetij in vračanju človeka k naravi dobila novo priložnost za razvoj.

Na razstavi BIVANJE Z LESOM »SloWOODlife«, ki je bila v lesenem prizidku Oddelka za lesarstvo Biotehniške fakultete UL, so si udeleženci lahko ogledalu unikatne, dizajnerskega izdelke iz lesa. Vzorčni primeri so pokazali širok spekter produktov, ki jih ponuja les kot material in sicer od pohištva, opreme za stanovanje, osebnih potrebščin in celo nekaj umetnin. Seveda je primer lesene gradnje tudi lesena gradba v kateri domuje Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete UL.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Agencijo Lotos organizirajo forum »BIVANJE Z LESOM SloWOODlife«. Dogodek se bo odvijal v sredo, 21. junija 2017, v prostorih Mladinskega hotela Punkl (Ravne na Koroškem) s pričetkom ob 14. uri.

Forum BIVANJE Z LESOM SloWOODlife je namenjen prepoznavanju in promociji lesa kot gradbenega in dizajnerskega materiala, ki daje priložnost za izdelavo tako hiš iz lesa kot estetsko dovršenega pohištva, opreme ter raznovrstnih unikatnih umetnin. S predavanji in pogovori s priznanimi strokovnjaki, video prezentacijami in razstavo usmerjamo pogled v trajnostni razvoj in prepoznavanje kakovostne lesene gradnje in pomena lesa kot dobrine.

Udeležba na forumu je brezplačna. Za obiskovalce in udeležence foruma je organiziran tudi brezplačni avtobusni prevoz na kraj dogodka (iz Ljubljane in Maribora).

Vse dodatne informacije o dogodku najdete tukaj >>